Grote balen persen

Bij de Covik gebruiken we de CLAAS ROLLANT 455 als ronde balenpers en de De New Holland 80/90 voor rechthoekige hooipakken. Twee apparaten van absolute wereldklasse.

De CLAAS ROLLANT 455 heeft ongeëvenaarde prestaties

Bij de ROLLANT beweegt een sectie van de perskamer met drie walsen, naar binnen en begint daardoor al in een vroeg stadium van de baalvorming met de verdichting. Het resultaat laat zich raden: dichtere balen en meer materiaal per baal.

De pick-up en daarbij behorende rotorinvoer zorgen voor een gelijkmatige vulling van de balen. De 14 messen snijden het product, zodat het later gemakkelijk verwerkt kan worden. De unieke vorm van de invoerrotor en de stand van de messen maken zuiver en soepel snijden mogelijk.
De UNIWRAP maakt een extra werkgang met de wikkelaar overbodig. Omdat het wikkelen van de baal automatisch en altijd sneller gaat dan het persen, is de capaciteit nauwelijks minder dan bij een solopers.

Loonwerk Maaien 01
Grote balen persen 01

De New Holland 80/90

Met de New Holland 80/90 pers kunnen wij de eisen van optimale persdichtheid, grotere slagvaardigheid en hoogste capaciteit vervullen.

Deze baal afmeting zorgt er voor dat het wikkelen optimaal verloopt, dat wil zeggen dat het folie evenredig over de zijden verdeeld is en daardoor een perfecte kwaliteit van het geperste product waarborgt.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.