Asbestsanering

De Covik Asbestsanering is sinds juni 2015 gecertificeerd voor het saneren van asbest. Wij beschikken over het Procescertificaat Asbestverwijdering, gekwalificeerde medewerkers en eigen materieel.

Asbest, hoe en wat?

Asbest is de laatste jaren een “hot item”. Ondanks dat er geen verbod is gekomen voor in het bezit hebben van een asbest dak willen overheden wel graag dat de asbesthoudende daken verdwijnen uit ons landschap. Het is immers nog steeds zo dat het inademen van asbestvezels kan lijden tot zeer ernstige ziektes.

Sinds juli 1993 geldt er in Nederland dan ook een algeheel verbod op het gebruik en toepassen  van asbest. Hiermee is het asbest nog niet uit de wereld: in elk gebouw, huis of stal, daterend vóór 1994, kan asbest zitten.

Asbestsanering 01
Asbestsanering 00

Asbest vakkundig laten verwijderen

Alleen gecertifieerde bedrijven en personen mogen asbestsanering uitvoeren. De Covik Asbestsanering verzorgt de gehele asbestsanering veilig en vakkundig.

Voorafgaand aan een asbestsanering en/of sloop moet er een asbestinventarisatierapport opgesteld worden. Hiervoor dient een inventarisatiebureau ingeschakeld te worden. Vanuit ons brede netwerk kunnen wij u in contact brengen met een inventarisatiebureau. Na de inventarisatie kan de sloopmelding (vergunning) voor het verwijderen van het asbest worden aangevraagd bij uw gemeente. Ook hiermee kan De Covik Asbestsanering u mee van dienst zijn.

Wanneer er door de gemeente toestemming is verleend kan de sanering plaatsvinden. Onze gekwalificeerde medewerkers voeren dit uit en zijn voor u aanspreekpunt tijdens de gehele sanering. Nadat het asbest is gesaneerd, alles is schoongemaakt en de locatie door een onafhankelijk laborant is beoordeeld wordt de locatie vrijgegeven en kan er bijvoorbeeld nieuwe dakbedekking gemonteerd worden of kan de sloop van de gebouwen beginnen.

Het asbesthoudende afval wordt door ons afgevoerd naar een vergunning houdende inrichting (stortplaats).

Alle voordelen op een rij

  • Duidelijke vrijblijvende offerte
  • Uitstekende kwaliteit en service
  • Volledig uitgeruste saneringsploegen
  • Prima ervaring in asbestsanering
  • Van A tot Z geregeld met maar één aanspreekpunt.

De Covik biedt u het totaalpakket.

Naast het saneren van het asbest kunnen wij de gebouwen ook slopen en grondwerk realiseren. Voor meer informatie klik hier.

Geen nieuwbouw of sloop maar renovatie. Wij kunnen u ook voorzien van nieuwe dakbedekking.

Wij kunnen onder andere de volgende dakbedekking van diverse merken leveren en natuurlijk ook monteren:

  • Golfplaten
  • Metalen beplating.
  • Sandwichpanelen
  • Kunststofbeplating

Ons werkgebied

Voor asbestsanering zijn wij onder andere werkzaam in de onderstaande steden. Benieuwd naar overige mogelijkheden? Bel ons dan gerust 0575 – 451 502

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.