Gepubliceerd door op 14 januari 2014 in De Covik

Fiets de boer op een groot succes

Bijna alle fietsers maakten gebruik van de stop bij De Covik en De Covik Recycling.

Zij konden op het terrein alle voertuigen en machines bekijken. Machines, die gebruikt worden bij ons grond-, loon-, sloopwerk, het puinbreken, de afvalinzameling en het transport. Soms verwisselde iemand zijn fietsstuur voor een trekkerstuur. Zij waren onder de indruk van de grootte van de machines, zoals bijvoorbeeld de trippelmaaier met een werkbreedte van ca. 9 meter.

De bezoekers namen ruim de tijd om ons bedrijf te verkennen en zagen hierdoor ook de mogelijkheden voor zichzelf bij de afdeling recycling, waar ook particulieren terecht kunnen voor het storten van puin, asbest, BSA (Bouw- en Sloop Afval), hout, groenafval, enz. De puinberg werd door velen te voet beklommen, waarna ze konden genieten van het uitzicht over “De Covik”. De kinderen keken zich de ogen uit naar de stukken “huis” die er tussen liggen.

Regelmatig werd de hand gestoken in het zand of grind om tot de conclusie te komen dat  er daadwerkelijk duidelijk verschillende soorten zijn met verschillende toepassingsmogelijkheden. Uit de gestelde vragen bleek de grote belangstelling voor onze werkzaamheden en het afvalinzamelingsdepot.

De opmerking gemaakt door een van de bezoekers was: “Ik kom hier regelmatig over de Covikseweg, ik heb nooit geweten dat hier zo’n grote onderneming achter deze bungalows schuil ging.”

Op zaterdag 23 juli organiseert Fiets de boer op Hengelo Gld een tocht langs meerdere bedrijven. De Covik (Recycling) heeft dan ook de functie van pannenkoekenrestaurant en biedt de mogelijkheid om ook dan het bedrijf te bezichtigen.